![]() |
Markjordbær fra egen hage |
De naturlige ofte det beste....
Hva er naturlig?
Begrepet naturlig kan variere fra menneske til menneske og fra samfunn til samfunn. Ofte oppfatter jeg at mange bruker ordet natulig uten å helt definere hva det er.
Er gulroten i grønnsaksdisken naturlig?
Eller er kjøttet du bruker naturlig?
Ja dette kan vi gjeren dvele med.....men jeg har ikke tenkt å ta det natulige så langt. Det jeg definerer som naturlig er det jeg kan sanke i mitt nærmiljø av det naturen gir oss av bær, urter, grønsaker, fisk. Eller av det jeg kan kjøpe av råvarer i mine nærbutikker. Eller bestiller reikjøtt eller elgjøtt gjennom nære kjente.
Jeg handler gjerne Økologiske. Men siden jeg bor i Alta så har vi litt begrenset med å få handlet økologiske matvarer, da suplere jeg med det jeg finnser som ser egnet ut i forhold til mitt behov.
Finnmark gir så det oser av naturen
![]() |
Tyttebær i tantes hage |
Vi har uante muligheter her i Alta og Finnmark til naturens kjøkken. Her er det bare å benytte seg av det årstidene byr på.
Vi har i år tusen benyttes oss av det naturen har fra plante- og dyreriket. Men i dangens samfunn har vi mistet mye av den kompetansen som våre forfedre hadde om naturens kraft i fra floran vi kan finne her i nord. Nå er mye av det vi omgir oss «unaturlig».
Genetisk er ikke våre kropper tilpasset å takle belasninger av mye unaturlige stoffer som ofte er toxiske. Mye av disse toxiske stoffene får vi i oss. Dette har jeg undret meg mye på. Jeg ser at jeg har valg hvordan jeg kan forme min hverdag å helse. Derfor har jeg blit mere bevist på at naturlig mat er det kroppen min trenger for å fremme bedre helse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar